Een duurzame badkamer met douchebak
Geplaatst op 25 maart 2019 door AmyDuurzaam is dé trend voor 2019 en dit geldt ook voor de badkamer. In de badkamer gebruik je bijvoorbeeld behoorlijk wat water als je staat te douche. Heb je wel eens opgenomen hoelang je wel niet onder de douche staat per keer. Dit kan bij sommige mensen oplopen tot een half uur! En dat 7 dagen per week. Door korter te douchen kan je bijvoorbeeld al heel wat water besparen waardoor je ook jouw badkamer een stuk duurzamer maakt. In deze blog geven we je graag nog meer tips voor een duurzame badkamer.
Kleine wasjes, grote wasjes
Gooi jij al je kleding elke avond in de was of draag je, je kleding soms 2 dagen achter elkaar? Dan hebben we het natuurlijk niet over shirts, ondergoed en sportkleding, maar soms kan die ene trui die je misschien nog maar een half dagje aan hebt nog best een dag mee. Dit geldt ook voor je handdoeken. Sommige mensen gooien na een douchebeurt al een handdoek in de was en sommige gebruiken hun handdoek een paar dagen. Het is natuurlijk helemaal je eigen keuze, maar wees wel bewust over wat je in de was gooit en wat niet. Doe daarnaast nooit “kleine” wasjes. Zorg er altijd voor dat je wasmachine voor ¾ gevuld is met was. Ook daarmee scoor je weer duurzaamheidspunten. Nog een laatste tijd wat betreft het wassen! Was op 30 graden, ook daar maak je de natuur blijer mee.
Houdt het water binnenboord met een douchebak
Is het je wel eens opgevallen hoeveel water er naast je douche komt als je aan het douche bent? Met een douchebak is dit eenvoudig opgelost. Een douchebak is een bak waar je in kan staan tijdens het douche. Deze bak voorkomt dat het water door je hele badkamer gaat en daardoor hoef je dus geen extra handdoeken te gebruiken om de badkamer weer droog te krijgen na je douchefestijn. Ook een douchegoot kan hier bij helpen. Een douchegoot is hetzelfde als een doucheputje maar dan in de lengte. Een douchegoot vangt veel meer water op en raakt minder snel verstopt. Nooit meer last van wateroverlast.
Recyclen maar
Ben je, je eigenlijk wel bewust van over hoeveel afval je eigenlijk wel niet produceert in een badkamer? Overal lege doucheverpakkingen en andere voorwerpen. Kijk of je de kartonnen en plastic materialen kunt hergebruiken. Bijvoorbeeld als houdertje voor je zeep of als bloempotje.
Heb je nog meer tips voor een duurzame badkamer? Laat het ons weten!
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.